Bent u een ZZP’er en zit u erover na te denken om een incassobureau in te schakelen voor een openstaande factuur? Klanten die niet kunnen of willen betalen zijn echt een bron van ergernis voor elke ondernemer.

Hoelang moet je nog wachten totdat een klant jouw factuur betaalt? Wanneer je het er niet bij wil laten zitten, is een incassobureau inschakelen altijd een goed oplossing om een vordering te kunnen innen.

Wanneer kun je het beste een incassobureau inschakelen?

Als ZZP’er, wanneer is het een geschikt moment om een incassobureau in te schakelen? Al vanaf kleine bedragen ben je bij de meeste incassobureaus al welkom en het kan al de moeite lonen. Veel incassobureaus werken met een zogenaamde no cure no pay methode.

In praktijk zie ik dat er vaak lang gewacht wordt met het inschakelen van een incassobureau en dit maakt eigenlijk de kans op succes een stuk kleiner. Zoals je misschien wel weet is dat de wettelijke betalingstermijn van een factuur dertig dagen is.

Echter gemiddeld betalen Nederlandse bedrijven ongeveer binnen 77 dagen en dit is echt rijkelijk laat. Daarom schakel je het beste een incassobureau in als je 90 dagen na de vervaldatum van de factuur nog niet betaald is. Door de openstaande rekeningen snel te laten incasseren, dan is jouw vordering in veel gevallen sneller betaald.

Voor meer informatie over een incassobureau inschakelen kun je het beste even de website van Het Invorderingsbedrijf bezoeken.