teken bij hond

Een teken bij hond is oppassen geblazen, maar gelukkig is het verwijderen van een teken zeer eenvoudig. Zo is het enige wat je nodig hebt een pincet en als je dit niet hebt, kun je ook een flosdraadje gebruiken.

Teken kunnen ziektes overbrengen. De teek moet tenminste 16 tot 24 uur vastgezogen zitten voor er overdracht van ziektes optreedt. Het is verstandig om alle teken zo spoedig mogelijk na het ontdekken te verwijderen.

  • Verdoof de teek niet met alcohol. Door de alcohol braakt de teek zijn maaginhoud in de huid van uw hond. Hierin kunnen ziekteverwekkende parasieten zitten.
  • Maak de teek goed zichtbaar door de haren rondom de teek goed uit elkaar te houden
  • Pak de teek met de pincet zo dicht mogelijk op de huid. Probeer niet in het lichaam van de tek te knijpen
  • Trek de teek voorzichtig uit de huid. Veel tekenpincetten adviseren om te draaien
  • Als u en (flos-)draadje gebruikt: maak een lusje / schuivende knoop die u tegen de huid van uw hond/kat, om het hoofdje van de teek, redelijk strak trekt. Trek voorzichtig aan het touwtje om de teek uit de huid te verwijderen.

Controleer daarnaast ook altijd wanneer je de teek weggooit. Kijk bijvoorbeeld of je ook de kop hebt verwijderd.